Etusivu

Yksinyrittäjien avustushaku on nyt auki

Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta toimintansa vakauttamiseen koronavirusepidemiasta johtuen. Avustuksen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta.

Yksinyrittäjän avustuksessa on kyse 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa.

Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 30.9.2020 saakka.

Taipalsaaren kunnan osalta tuen haku on avattu. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja yrittäjiin ollaan tarvittaessa yhteydessä lisätietojen saamiseksi.

Avustushakemusten käsittely on tauolla 4.7.-31.7.2020. Avustusten käsittely jatkuu taas elo-syyskuussa.

Linkki hakemukseen.

Lisätietoja Työ- ja elinkeinoministeriön nettisivuilta: Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta koronavirustilanteessa

Puhelintiedustelut:
Erikoissuunnittelija Ismo Roiha
p. 040 644 9025 

Sähköpostitiedustelut: 
yksinyrittaja.avustus@taipalsaari.fi