Taipalsaaren kunta - esiopetus

Koululaisten iltapäivätoiminta

Ohjattua toimintaa lapsille koulupäivän jälkeen.

Taipalsaaren kunta järjestää iltapäivätoimintaa 1. ja 2. luokkien ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille koulupäivien jälkeen.

Iltapäivätoimintaa järjestetään Saimaanharjulla, Kirkonkylässä ja Vehkataipaleessa koulupäivinä klo 11-17. Toiminnasta vastaavat ammattitaitoiset ohjaajat. Lapsille tarjotaan välipala ja mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan, sisältäen mm. askartelua, leikkiä, läksyjen tekoa, ulkoilua, liikuntaa; unohtamatta rentoutusta ja lepoa.

Koululaisten iltapäivätoimintaan haetaan vuosittain yleisen varhaiskasvatushaun aikana päivähoidon sähköisen asioinnin kautta. Jos sähköinen asiointi ei ole mahdollista, hakulomakkeen voi tulostaa verkkosivuilta. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi kysyä varhaiskasvatuspäälliköltä.

Iltapäivätoimintaan osallistuminen maksaa 80 e/kk (osallistumispäiviä max 10/kk) tai 120 e/kk (osallistumispäiviä yli 10/kk). Maksu laskutetaan huoltajilta jälkikäteen kuukausittain. Jos lapsi on sairautensa vuoksi poissa iltapäivätoiminnasta koko kuukauden, maksua ei peritä lainkaan. Muusta kuin sairaudesta johtuvasta syystä hyvitetään vain silloin, kun lapsi on poissa koko kuukauden. Tällöin maksusta peritään puolet.

Palveluntarpeen muutokset ja irtisanominen tehdään aina seuraavan kalenterikuukauden alusta, ei kesken kalenterikuukautta. Muutokset sekä irtisanominen ilmoitetaan varhaiskasvatuksen hallintoon.

Iltapäivätoiminnan maksut 1.8.2016 alkaen sivistyslautakunnan 1.2.2016 § 8 päätöksen mukaisesti:

1-10 pv    80 € / kk

11-20 pv 120 € / kk

 

Tällä hetkellä iltapäivätoimintaa tarjotaan:

Saimaanharjulla päiväkoti Satulaivassa, Noitapillit

Kirkonkylällä päiväkoti Liljassa, Tuulenpesä

Toimintakaudella 2016-2017 iltapäivätoimintaa tarjotaan myös Vehkataipaleella mikäli Vehkataipaleella toimii koulu

 

Lomakkeet: