Maaseutu

Etelä-Karjalan maaseututoimi

Tammikuun alusta 2013 alkaen seudullinen Etelä-Karjalan maaseututoimi kattaa koko maakunnan Kannuskoskelta Saarelle ja Uukuniemelle asti. Isäntäkuntana toimii Lappeenrannan kaupunki.

Aiemmin maaseutuhallinnon tehtäviä on hoidettu kuntakohtaisesti.

Viljelijöiden asiointiin ja palveluun ei kuitenkaan tule muutoksia. Kuntien välillä on sovittu, että nykyiset toimipisteet säilyvät ja oma maaseutusihteeri on edelleen tavattavissa tutussa toimistossaan. Nykyiset viranhaltijat siirtyivät Lappeenrannan kaupungin työntekijöiksi, vaikka fyysinen työpaikka säilyykin omassa kunnassa. 

Kunnat ovat sopineet, että Etelä-Karjalan maaseututoimi hoitaa vain viranomaistehtävät, joista EU- ja kansallisten tukien hallinnointi on ylivoimaisesti merkittävin kokonaisuus. Lisäksi hoidetaan erilaiset katselmukset ja tilakäynnit, jotka liittyvät satovahinkoihin, hukkakauratarkastuksiin, petoeläin- ja hirvivahinkoihin sekä niiden käsittelyyn.

Useissa kunnissa maaseututoimi on hoitanut viranomaistehtävien lisäksi myös maaseudun kehittämistehtäviä, vesihuoltoon ja yksityisteihin liittyvää toimintaa ja joitakin eritystehtäviä. Ne hoidetaan jokaisen kunnan omana työnä jatkossakin.

 

Yhteystiedot:

» Etelä-Karjalan maaseututoimi

Taipalsaaren maaseututoimisto

Kellomäentie 1, 54920 TAIPALSAARI

Maaseutusihteeri Juha Tielinen
Puh. 0400 228 556
Sähköposti: juha.tielinen(at)lappeenranta.fi