Taipalsaari1915

Taipalsaaren historiahanke

Tietoa Taipalsaaren historiahankkeesta

Taipalsaari itsenäistyi Lapvedestä omaksi seurakunnakseen vuonna 1571. Tuosta tapahtumasta tulee vuonna 2021 kuluneeksi 450 vuotta ja merkkivuoden lähestyessä Taipalsaarella on herännyt innostus oman paikallishistoriateoksen tuottamiseksi. Tavoitteena on jokaista paikkakunnan historiasta ja perinteestä kiinnostunutta lukijaa palveleva teos, joka ulkoasunsa puolesta soveltuu lahjakirjaksi ja on samalla tieteellisesti kunnianhimoinen ja taiten tehty.

Taipalsaaren historiahanke käynnistyi marraskuussa 2016 ja se kestää vuoden 2020 loppuun saakka. Hanketta rahoittavat Taipalsaaren kunta, Taipalsaaren seurakunta ja Veikko Rikkosen säätiö. Hankkeen päätoimittaja on FT Kristiina Korjonen-Kuusipuro. Hankkeessa on myös neljä muuta kirjoittajaa ja hanketta valvoo historiatoimikunta, johon kuuluu Taipalsaaren kunnan ja seurakunnan edustajia.

Onko sinulla jotain kerrottavaa elämästä Taipalsaarella tai Taipalsaaren historiasta? Hankkeen haastattelut ovat käynnistyneet alkuvuodesta 2017, joten otathan rohkeasti yhteyttä!

Historiahankkeen omat verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://taipalsaarenhistoria.wordpress.com/

Yhteystiedot:

Kristiina Korjonen-Kuusipuro

kristiina.korjonen-kuusipuro@taipalsaari.fi

+358 (0)40 672 0112

Kuva: Taipalsaaren kirkonkylää 1920-luvulla, kuvaaja Sulo Laitinen. Kuva Etelä-Karjalan museo, KUVKVV801:7. Kuvan käyttöoikeus CC BY-NC-ND 4.0