Kalliolla

Saimaa ja Veneily

Suur-Saimaan aavat ulapat ja Pien-Saimaan sokkeloinen saaristo ovat veneilijän paratiisi.

Vesi on puhdasta ja rantautumiseen sopivissa asumattomissa saarissa sekä huolletuissa retkisatamissa kelpaa viettää kesäisiä päiviä.

Lisätietoa Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön retkisatamista:

» Retkisatamat Saimaalla

 

Taipalsaaren kunnan venesatamat

Taipalsaaren kunnan venesatamissa Saimaanharjulla, Kirkonkylässä ja Sarviniemessä on vierasvenelaiturit lyhytaikaista (48 tuntia) pysähtymistä varten. Satamaviranomaisena toimii rakennustoimisto, josta saa tietoa mm. » vuokrattavista venepaikoista.

Kunnan vierasvenelaiturit

Taipalsaaren vierasvenelaiturit Pien-Saimaan puolella Saimaanharjulla ja Kirkonkylässä ovat mukavia päiväretkikohteita, joissa ehtii piipahtamaan Lappeenrannasta käsin hieman pienemmälläkin moottoriveneellä. Saimaanharjun venerannasta löytyy rantalentopallo- ja koripallokentät. Vaaterannan uimaranta sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä venerannasta. Saimaanharjun ranta-alueella laituri numero 4 on varattu vierasveneiden käyttöön.

Kirkonkylässä veneranta sijaitsee aivan kylän keskustassa. Vierasveneet voivat kiinnittyä laivalaituriin, jonne johtaa ruopattu väylä. Venesataman vieressä on uimaranta. Kirkonkylän palvelut ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä venesatamasta. Kotiseututalo Röytty ja Taipalsaaren puukirkko tarjoavat elämyksiä historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille veneilijöille. Röytyssä ja kunnantalolla toimivat myös matkailijoiden infopisteet.