Etusivu
29.6.2021

Etelä-Karjalassa varauduttava tilanteen huononemiseen deltavariantin lisääntymisen takia

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri 29.6.2021

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi 29.6.2021 kokouksessa: Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella perustasolla. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Toistaiseksi voimassa ovat seuraavat AVI:n tartuntatautilakia koskevat päätökset:

 • 31.7.2021 asti tartuntatautilain 16 §:n mukainen terveystarkastuksia koskeva päätös
 • Valtakunnallisesti voimassa on 31.12.2021 saakka tartuntatautilain 58 c §, joka velvoittaa toimijat huolehtimaan asiakkaidensa terveyden turvaamisesta laissa määritellyin toimenpitein.
 • Valtakunnallisesti voimassa on 30.6.2021 saakka tartuntatautilain 58 e §, jossa ohjeistetaan liikennevälineiden terveysturvallisuudesta.

Etelä-Karjala on perustasolla mutta siirtymistä kiihtymisvaiheeseen pohditaan tarkkaan

Tartuntamäärät ovat lisääntyneet jonkin verran myös Etelä-Karjalassa, sairaalassa on myös hoidossa joitakin koronaan sairastuneita potilaita. Olemme tällä hetkellä kiihtymisvaiheen rajalla mutta pysymme vielä perustasolla. Kaikki viimeisen viikon aikana testatut positiiviset koronanäytteet ovat liittyneet Venäjään, toteaa tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

– Tartuntojen lisääntymiset kuvaavat enemmän Venäjän ilmaantuvuutta, eivät toistaiseksi niinkään Suomen tai Etelä-KarjalanSeuraamme tilannetta aktiivisesti ja viimeistään tulevan viikon tiistaina arvioimme mikä tilanne Etelä-Karjalassa on ja joudummeko kiristämään rajoituksia ja siirtymään kiihtymisvaiheen tilanteeseen.  

Etelä-Karjalassa tartuntalukuja nostavat tällä hetkellä rajalta tulevat tartunnat

Erityisesti jalkapallon kisaturismi on aiheuttanut huolta. Lähes kaikki Pietarissa kisamatkalla käyneet bussimatkustajat ovat altistuneet. Maahanpääsyä rajan yli on muutoinkin helpotettu ja Venäjällä laajalle levinnyt deltavariantti on muita tähän mennessä nähtyjä variantteja huomattavasti tartuttavampi. Hyvä rokotuskattavuus auttaa kuitenkin varsinkin vakavan koronavirustartunnan estämisessä

Rokottaminen antaa suojan myös deltavariantin vakavaa tautimuotoa vastaan

Rokottaminen etenee mallikkaasti ja Etelä-Karjalassa oikeinkin hyvin. Sairaalahoito ei ole koronan takia kuormittunut ja tartunnanjäljitys onnistuu hyvin. Huolta aiheuttaa tällä hetkellä deltavariantin leviäminen ja sen tuoma mahdollinen neljäs aalto. Deltavariantti on erittäin tarttuva ja se aiheuttaa usein rajumman taudin ja sen osuus kasvaa koko ajan. Todennäköisesti tämä tulee olemaan Suomen valtavariantti muutamassa viikossa tai kuukaudessa.

– Etelä-Karjalassa terveydenhuollon liikakuormittuminen on epätodennäköistä. Potilaita kyllä diagnosoidaan, yksittäisiä koronapotilaita on sairaalahoidossa ja näin todennäköisesti jatkuu, toteaa Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen.
– Kaikki viime aikojen sairaalahoidot juontuvat toistaiseksi Venäjältä. Yhtä lukuun ottamatta sairaalassa tällä hetkellä hoidettavat koronapotilaat ovat rokottamattomia.

– Viimeinen jalkapallon EM-kisojen Pietarissa pelattava peli on puolivälieräottelu, joka pelataan tulevana perjantaina, johon on myyty jonkin verran lippuja myös suomalaisille. Viime viikon kaltaista ryntäystä ei kuitenkaan ole todennäköisesti tulossa rajalle tähän liittyen, toteaa rajavartiomestari Ari Jokinen Kaakkois-Suomen rajavartiolaitokselta.
– Itärajan ylitysmäärät kasvavat joka tapauksessa kesälomamatkojen vuoksi elokuuhun mennessä.

– Nyt on tärkeää saada virustartunnat mahdollisimman hyvin kuriin. Matkustamista Venäjälle, jossa virustilanne on tällä hetkellä huono, tulee välttää, toteaa Suomalainen.
– Riski saada tartunta Venäjän matkalla on tällä hetkellä suuri.

Eksote ja Kymsote kehottavat kaikkia matkustajia ottamaan FINENTRY-verkkopalvelun käyttöönsä. Palvelussa matkustaja saa tietoa ja toimintaohjeet koronavirustestauksiin ja omaehtoiseen karanteeniin liittyen. Digitaalinen palvelu nopeuttaa maahantuloa ja sujuvoittaa veloituksettomaan koronavirustestaustaukseen pääsyä Suomessa. FINENTRY-palveluun pääsee osoitteesta www.finentry.fi, ja se on saatavilla usealla eri kielellä.

Tietoa matkustamisesta, koronatestauksesta ja karanteenista THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Tietoa matkustamisesta Eksoten sivuilla: https://www.eksote.fi/Koronavirus/matkustajille/ 

Kymsoten tiedote 21.6.2021 / Vaalimaan rajanylityspisteellä todetut koronatapaukset nousussa, osalla yhteys jalkapallon EM-otteluihin Pietarissa: https://korona.kymsote.fi/vaalimaan-rajanylityspisteella-todetut-koronatapaukset-nousussa-osalla-yhteys-jalkapallon-em-otteluihin-pietarissa/

Sairastuitko Suomessa?

Mikäli koronavirukseen viittavia oireita on, tulee pysyä kotona tai majoituspaikassa. Muita ihmisiä ei saa tavata ja julkisille paikoille ei saa mennä, jos on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, oksentelua tai ripulia. Koronatestiin tulee hakeutua välittömästi soittamalla Eksotelle numeroon 116 117 tai Omaolon oirearvion kautta. Koronaviruksen oireet ja ohjeet testiin hakeutumiseen voi tarkastaa Eksoten verkkosivuilta: www.eksote.fi/koronavirus. Mikäli kokee tarvitsevansa oireisiinsa hoitoa, tehdään hoidontarpeenarvio samassa 116 117 numerossa.

Koronarokotustodistus nyt Omakannassa

EU:n koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa. Kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista tulevat Omakantaan 14.7. alkaen.

EU:n koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Todistus on maksuton.

Jokainen rokotettu saa Omakannasta koronarokotustodistuksen, jonka voi myös itse tulostaa. Lisäksi toisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan. Henkilöt, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua tai valtuuta toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voivat tällä hetkellä saada terveydenhuollosta muun todistuksen koronarokotuksesta. 

Varaa itse aika koronarokotukseen myös kesällä

Koronarokotuksiin voivat hakeutua nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat eteläkarjalaiset. Koronarokotuksia saavat nyt myös 12–15-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat. Eksote ei lähetä kutsuja rokotuksiin, vaan alueen asukkaat voivat valita itselleen sopivan rokotuspaikan ja ajankohdan Eksoten asiointipalvelusta tai koronarokotusneuvonnan numeroon soittamalla. Eksote avaa uusia rokotettavia ikäryhmiä säännöllisesti. Koronarokotukset annetaan tällä hetkellä kahden rokotteen sarjana. Tarkasta ajankohtainen tilanne www.eksote.fi/koronarokotukset.

Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvarauspuhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Rokotusneuvonta- ja ajanvarauspuhelin on suljettu juhannusaattona 25.6.2021.

Voimassa olevat alueelliset ohjeet löytyvät Eksoten ja kuntien verkkosivuilta:

Eksote: https://www.eksote.fi/Koronavirus/
Lappeenrannan kaupunki: https://www.lappeenranta.fi/fi/Kaupunki-tiedottaa/Koronavirustilanne
Imatran kaupunki: https://www.imatra.fi/korona
Lemi: https://www.lemi.fi/ajankohtaista/koronatiedotteet.html
Luumäki: https://www.luumaki.fi/koronavirustilanne-tietoa-ohjeita-linkkeja
Parikkala: http://www.parikkala.fi/fi
Ruokolahti: https://www.ruokolahti.fi/suomeksi/Kuntatietoa/korona
Rautjärvi: http://www.rautjarvi.fi/fi
Savitaipale: https://www.savitaipale.fi/
Taipalsaari: https://taipalsaari.fi/fi/Koronavirustilanne

 

Etelä-Karjalassa voimassa olevat suositukset

Seuraavat suositukset ovat voimassa koko Etelä-Karjalassa:

Suosituksista päätetään viikoittain tilannekuvaryhmän kokouksessa. Suositukset ovat voimassa viranomaisille, väestölle, toiminnan harjoittajille sekä opetuksen järjestäjille. Myös yksityisten toimijoiden toivotaan noudattavan vastaavia alueelle annettuja suosituksia.

Epidemian perustasolla sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee alueelle seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta

Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uusien virusmuunnosten leviämistä.

 • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
 • Minimoi kontaktit ja muista 1–2 metrin turvaväli.
 • Pese kädet, yski hihaan.
 • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
 • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
 • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Maskin käyttö epidemian perusvaiheessa Eksoten alueella:

Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville yli 12-vuotiaille henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, mukaan lukien koulukyydit sekä taksinkuljettajat ja -matkustajat
 • Julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa
 • Yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit, jne.)
 • Kaikissa työyhteisöissä, sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Alueelliset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin. Etelä-Karjalassa kasvomaskisuositus on voimassa kaikissa sisä- ja ulkotapahtumissa.

Asiakaspalvelupisteet tulee varustaa suojaplekseillä. Asiakaspalvelutyötä tekeville tulee työnantajan jakaa maskit tai suojavisiirit työntekijöille, jotka joutuvat työskentelemään alle 2 metrin päässä muista ihmisistä.

Varhaiskasvatuksen henkilökunnalle suositellaan edelleen maskin käyttöä sisätiloissa, kun ollaan lähikontaktissa muihin aikuisiin, joko omaan henkilökuntaan tai lasten vanhempiin. Oman lapsiryhmän kanssa työskennellessä maskin käytöstä varhaiskasvatuksessa voidaan luopua. Ulkotilassa on jo aiemmin ohjeistettu, että maskia ei tarvitse käyttää.

Turvaa asiakkaiden ja osallistujien terveys

Asiakas- ja osallistujatiloissa, liikenneasemilla ja henkilöliikenteessä tulee huolehtia tartuntatautilain 58c ja e §:ien velvoitteista. Pykälät velvoittavat niissä mainittujen tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita huolehtimaan, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamisen. Asiakkaille ja osallistujille on annettava riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet. Pykälässä kuvattujen toimijoiden tulee lisäksi järjestää asiakkaiden ja osallistujien oleskelu sillä tavoin väljästi, kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista ja sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.

58 e §:ssä säädetään kuljetuspalveluja tarjoavien sekä liikennöitsijöiden vastuusta tehostaa pintojen puhdistamista. Heitä velvoitetaan myös huolehtiman siitä, että muita tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä noudetaan ja matkustajille tarjotaan mahdollisuus riittävän hygieniatason ylläpitämiseen liikennevälineessä sekä annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista, kasvosuojusten käyttämistä ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä liikennevälineessä koskevat toimintaohjeet.

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota riittäviin etäisyyksiin korkean tartuntariskin liikunta- ja urheilutoiminnan sekä huvi- ja virkistystoiminnan sisätiloissa. Tiloilla tarkoitetaan niitä tiloja, jotka voidaan heikentyneessä epidemiatilanteessa sulkea tartuntatautilain 58 g §:n mukaisella päätöksellä.

Hygieniavaatimuksia on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa. Tällä hetkellä pykälä on voimassa 31.12.2021 saakka. Suosittelemme, että tiloissa käytetään myös muita THL:n ja OKM:n ohjeessa mainittuja keinoja koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ota huomioon riskiryhmäläiset

Ikä on merkittävä riskitekijä vakavalle koronavirustaudille. Riskiryhmään kuuluvat myös henkilöt, joilla on pitkäaikaissairauksia. (THL / Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat)

Riskiryhmiin kuuluvia ja heidän läheisiään pyydetään noudattamaan yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi. Erilaisilla asiointikäynneillä tulee riskiryhmiin kuuluvien huolehtia käsihygieniasta ja pitää vähintään 1–2 metrin turvaväli muihin ihmisiin. Oleskelua kaupoissa sekä asiointia ruuhka-aikaan on hyvä välttää.

Pitkäaikaissairauksien hoidosta tulee huolehtia normaalisti. Mikäli hengitystieinfektio-oireita ilmenee, tulee välttää kontakteja muihin ihmisiin ja hakeutua Eksoten ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin.

Mikäli läheisesi kuuluu riskiryhmään, toimi hänen tukenaan. Älä vieraile iäkkäiden tai muiden riskiryhmiin kuuluvien luona, jos sinulla on vähäisiäkin hengitystieoireita. Pidä yhteyttä läheisiin esimerkiksi puhelimella ja tapaa ulkona.

Vieraillessasi iäkkäiden tai muiden riskiryhmään kuuluvien luona, noudata lähikontakteissa edelleen pidättyvää linjaa ja käytä yksilöllistä harkintaa. Vältä kättelyä ja halaamista, käytä maskia ja huolehdi käsihygieniasta ennen ja jälkeen vierailun.

Omaishoitajien tai henkilökohtaisten avustajien tulee huomioida mahdollinen tartuntavaara muiden kontaktien välityksellä ja noudattaa viranomaisten ohjeita.

Vierailut Eksoten yksiköissä tulee toteuttaa voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoja Eksoten verkkosivuilta: https://www.eksote.fi/Koronavirus/asiointijavierailu/

Lisätietoja THL: Ikääntyneet ja muut riskiryhmät – ohjeita koronavirusepidemian aikana: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat/ikaantyneet-ja-muut-riskiryhmat-ohjeita-koronavirusepidemian-aikana

Ravintolat, kahvilat, baarit:

Ravitsemisliikkeet voivat olla auki Etelä-Karjalassa klo 5–02. Anniskelu on sallittu klo 9–01. Avin luvalla anniskelun voi aloittaa klo 7 majoituspalvelun aamiaistarjoilun yhteydessä.

Sisätiloissa ruokaravintoloissa on käytössä 75 % ja anniskeluravintoloissa 50 % asiakaspaikoista. Sisätiloissa asiakkaalla on oltava oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä.

Etelä-Karjalassa voimassa lisäksi seuraavat alueelliset suositukset:

Yksityistilaisuudet:

Yksityistilaisuuksissa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä ja 1–2 metrin turvaetäisyyksistä. Yksityistilaisuuksiin tulee osallistua vain oireettomana. Kaikkia kokoontumisia ja lähikontakteja kodin ulkopuolella on syytä välttää aina, kun se on mahdollista, joten juhlien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa tulee käyttää harkintaa.

Tilannekuvaryhmä suosittelee, ettei kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilla alueilla järjestettäviin yksityistilaisuuksiin osallistuttaisi, eikä näiltä alueilta kutsuttaisi henkilöitä Etelä-Karjalassa järjestettäviin juhliin.

Opetuksen järjestäminen:

Varhaiskasvatuksessa voi lapsiryhmiä yhdistää kesän ajaksi, mutta henkilöstön sekoittumista tulee pyrkiä välttämään.

Matkustaminen:

Kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää sekä ulkomaille että Suomessa.

Riskimaista saapuva maahantulija ohjataan terveystarkastukseen. Aluehallintoviraston päätöksestä riippuen terveystarkastukseen osallistuminen voi olla pakollista tai vapaaehtoista. Maahantulopisteen viranomaiset ohjeistavat tästä tarkemmin. Riskimaat ovat maita, joissa koronanvirustaudin ilmaantuvuus on yli 25 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden aikana. Maahantulijan edellytetään osallistuvan koronatestiin, ellei henkilöllä ole esittää luotettavaa testistä vapauttavaa selvitystä. Lisäksi terveysviranomaiset pyytävät sinulta yhteystietosi. Näin oleskelu- tai asuinkuntasi tartuntatautilääkäri voi ohjata sinut toiseen koronatestiin 72 tunnin päästä ja tietojasi voidaan käyttää tartunnanjäljityksessä. Yhteystietojen antaminen on pakollista. 

Kaikkien Etelä-Karjalaan saapuvien matkustajien vedotaan jäävän 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin. Tästä voi luopua, jos 72 tunnin testi on negatiivinen.

Lisätietoja: Eksote: Koronavirus / Matkustajille >>
THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia >>
Ulkoministeriö: Uusimmat matkustustiedotteet >>

Etätyö:

Kaikkia Etelä-Karjalan työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa. Työ- ja virkamatkoja sekä lähikoulutustilaisuuksia ei suositella. Toimielimiä koskeva etäkokoussuositus on myös voimassa. Etätyö- ja etäkokoussuositus on voimassa 31.8.2021 saakka.

Lasten, nuorten ja aikuisten ryhmäharrastustoiminta:

Ryhmäharrastustoiminnassa tulee huolehtia riittävästä, 1–2 metrin etäisyydestä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Toimintaan voi osallistua vain oireettomana.

Harjoittelussa on hyvä pyrkiä pitämään selkeät, pysyvät ryhmät. Jos ryhmät saadaan pysymään kooltaan pieninä sekä kokoonpanoltaan muuttumattomina, voidaan harjoittelussa sallia lähikontaktit.

Ottelu, - kilpailu-, ja esitystoiminnassa tulee toimia terveysturvallisuudesta huolehtien voimassa olevien yleisten suositusten mukaisesti.

Tapahtumat:

Etelä-Karjalassa voi järjestää yleisötapahtumia, mikäli pystyy noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräisen tilojen käytössä.

Tapahtumajärjestäjille lisätietoa Aluehallintoviraston sivuilta: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä


Muun Suomen tilanne ja muiden sairaanhoitopiirien alueilla voimassa olevat rajoitukset ja suositukset löytyvät osoitteesta: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/sairaanhoitopiirit. Linkki sivulle löytyy myös Eksoten sivulta www.eksote.fi/koronavirus

Etelä-Karjalassa voimassa olevan epidemian vaiheen määrittävät tartuntatautiviranomaiset yhdessä alueen COVID-19 tilannekuvaryhmän kanssa. Etelä-Karjalan COVID-19 tilannekuvaryhmään kuuluvat edustajat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä, kunnista, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, aluehallintovirastosta ja ELY-keskuksesta. Epidemian vaiheen määrittelyyn vaikuttavat tartuntojen määrän ja kasvun lisäksi myös esimerkiksi tartuntaketjujen selvitettävyys ja se, ovatko tartunnat peräisin omalta alueelta vai muualta. Epidemiatilanne voi paikallisesti tai alueellisesti muuttua nopeasti, vaikka valtakunnallinen tilanne olisi rauhallinen. Alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontuu viikoittain tai tarvittaessa useammin.

Lisätietoja medialle:

Tuula Karhula, tilannekuvaryhmän puheenjohtaja, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, Eksote, p. 040 194 4936, tuula.karhula@eksote.fi