Etusivu
17.3.2021

Haikkaanlahti - polkujuoksuparatiisi

Haikkaanlahden retkeilyreitti tarjoilee vauhdikkaita flow-pätkiä, tarkkuutta vaativia kivikoita, kuusien varjostamaa juurakkoa, mutta myös nopeita hiekkateitä ja Taipalsaaren upeimpia maalais- ja järvimaisemia. 

Itse usein hieman sovellan reittiä, ja saatan fiiliksestä riippuen kulkea enemmän teillä tai poluilla- toki myös hieman ajankohdasta ja sen tavoitteista riippuen. Riutanniemen haastavammat polkupätkät tarjoavat loistavia paikkoja polkujuoksun tekniikan ja taloudellisuuden kehittämiseen myöskin kilpailuihin valmistautumista silmällä pitäen. 

Tapanani on juoksennella Haikkaanlahden maastoissa reppu selässä, mukana kahvipuruja, vettä ja pieni kattila. Riutanniemen laavu tarjoilee parastaan maisemillaan ja kelpaa mitä mainioimmaksi taukokahvien paikaksi pidemmällä polkujuoksulenkillä. 

Haikkaanlahden polut sopivat monenlaiselle lenkkeilijälle; muutamat alamäet vaativat kyllä tarkkuutta ja parit mäentöppyrät reittä, mutta nostamalla hieman jalkaa kaasulta niistä selvinnee kyllä kunnialla vasta polkujuoksuharrastusta aloittavakin.

Minulle Haikkaanlahden polut ovat lenkkimaastoja, joissa tulee vierailtua niin maastopyörällä kuin jalankin. Maastopyörän suosittelen suuntaamaan Haikkaanlahden poluille kuitenkin vasta, kun kuskin reisissä on hieman enemmän maastopyöräkilometrejä takana. Jalkalenkit painottuvat minulla erityisesti syksyyn pyöräilykauden loputtua. Suosittelenkin ottamaan repun selkään ja suuntaamaan seuraavalle polkujuoksulenkille Haikkaanlahdelle ja kahvipaussille Riutan laavulle!

-Julius