Etusivu
14.6.2021

Kosteikkomaisemareittejä pyöräillen

Bongaa maaseutu -reitti

Matka: 16.8 km
Nousumetrit: 177m
 Reitti Stravassa

Kaunis maaseutukierros lähtee Taipalsaaren kirkonkylältä Röytyn kotiseututalolta suunnaten Haikkaanlahdelle, vuonna 2018 valmistuneelle Suoniityn kosteikolle ja lintutornille. Kosteikolta matka jatkuu edelleen kohti Hovinmäentietä, jolta käännytään takaisin Savilahdentielle takaisin kirkonkylän suuntaan. 

Matkan varrella voit bongata Innalanmäentilan Ylämaankarjaa ja nauttia niitä katsellessa samalla Haikkaanlahdelle levittäytyvästä kauniista maisemasta, joka on ehkä yksi Taipalsaaren kauneimpia. Suoniityn kosteikolla on mahdollisuus bongailla lintuja lintutornista ja nauttia kosteikkomaisemasta. Takaisin kirkonkylällä odottavat maaseudun suurimmat jäätelötuutit, että Röytyn kesäkahvilan ja Ravintola Ullan Bistron antimet.


Lossilla Jänkäsaloon -reitti

Matka: 40.5 km
Nousumetrit: 414m
Reitti Stravassa

Elämyksellinen pyöräretki yhdelle Suomen suurimmista sisävesien saarista ja jäätelöt itsepalvelukioskilla? -Kyllä kiitos! Lossimatka Suureen Jänkäsaloon itsessään on jo elämys, mutta perillä saaren lossirannassa odottavat kesäkuussa 2021 valmistunut hirsikatos, oma kirjasto, itsepalvelukioski ja saaren oma paloauto. Saaren sisäosassa sijaitsee Jänkäsalon oman urheiluseuran, Jänkäsalon Weikkojen ylläpitämä ja hoitama urheilukenttä, kota ja uusi frisbeegolfrata. 

Reitti mantereen lossirantaan Jussilansalmeen kulkee Kopinsalmen, Rehulan ja Saikkolan kautta. Matkan varrella pyöräilijä saa ihastella kauniita peltomaisemia ja lauantaisin Rehulan kesätori ilahduttaa polkijaa palveluillaan matkan varrella, poikkea vaikka kahville!

Saariseikkailun ja kioskiostosten jälkeen reitti jatkuu Suur-Saimaantietä pohjoiseen, kunnes kääntyy Sillanmäentielle, joka tarjoilee hyväkuntoista hiekkatietä -pääsee maantiepyörälläkin! Peltoista matka jatkuu Leväsen sillan yli takaisin Kirkkosaarelle, ja suuntaa takaisin kirkonkylälle. Kirkonkylällä pyöräilijä voi taas tuttuun tapaan huoltaa itseään paikan monipuolisilla palveluilla.