Etusivu
13.1.2020

Puumalan saaristoreittiä laajennetaan Etelä-Karjalaan

Puumalan, Ruokolahden ja Taipalsaaren kunnat sekä Imatran ja Lappeenrannan kaupungit ovat yhteistyössä valmistelleet suositun Puumalan saaristoreitin laajentamista Etelä-Karjalaan.

Kuntien tavoitteena on toteuttaa pyörämatkailun edistämiseen tähtäävä Saimaan saaristoreitti, joka on yhdistetty uudella lauttayhteydellä jo toiminnassa olevaan Puumalan saaristoreittiin. Reitti on suunniteltu yhteistyössä paikallisten pyöräilytoimijoiden kanssa ja se perustuu pääosin Etelä-Karjalassa aiemmin toteutettuun Kyläniemen kierrokseen. Reitin suunnittelua ja toteutusta jatketaan kevään 2020 aikana.

Reitti pohjautuu pyörälauttayhteyteen välillä Sarviniemi-Kyläniemi-Lintusalo, mikä mahdollistaa Etelä-Saimaan kiertämisen polkupyörällä. Lautan aikataulut synkronoidaan Puumalan saaristoreitin lautta-aikatauluihin. Ensimmäisenä kesänä lautta liikennöi todennäköisesti kesäkuusta elokuun loppuun. Ensimmäisenä toimintavuonna lautta on tarkoitus vuokrata Pidä Saaristo Siistinä ry:ltä. Lauttayhteyttä hallinnoi Taipalsaaren kunta.

Kesän 2020 tavoitteena on käynnistää reitin toiminta ja saada lautalle vähintään noin 500 matkustajaa. Tarkoituksena on myös luoda entistä myönteisempää kuvaa Saimaasta pyöräilymatkailukohteena ja saada tätä kautta alueelle uusia yöpyjiä. Ensimmäisenä vuonna reitille tavoitellaan ennen kaikkea kotimaan harrastajia ja matkailijoita.

Kunnat ovat alustavasti osallistumassa saaristoreitin toteuttamiseen vuotuisella 5000 euron panostuksella. Päätökset asiasta tehdään myöhemmin. Mikäli kesän 2020 tulokset ovat rohkaisevia, kunnissa panostetaan jatkossa entistä enemmän Saimaan rengastien kansainväliseen markkinointiin ja tavoitellaan Turun saariston rengastien kaltaista brändiä ja tunnettavuutta.

Tiedostot