Etusivu
26.1.2021

Vehkataipaleella kerätään kyläläisten tarinoita Taipalsaari 450-juhlavuoden kunniaksi

Vehkataipaleen kyläyhdistys ry laittoi kylille kiertämään neljä muistelukirjaa, joihin kerätään kyläläisten tärkeitä muistoja Vehkataipaleen alueesta ja Taipalsaaresta. Kunnan 450-juhlavuoden kunniaksi kehitetyn haasteen tarkoitus on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja alueellista identiteettiä sekä lisätä iloisia arjen kohtaamisia kyläläisten kesken. 

Muistelukirjoihin toivotaan kyläläisten kirjoittavan omakohtaisia muistoja, kotiseudusta kertovia tarinoita, arkielämän kohtaamisia ja sattumia. Vaalimalla tätä arkisempaa, näkymättömämpää ja yksityisempää alueen kulttuurihistoriaa ja -perintöä halutaan vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja alueellista identiteettiä. Koronavuosi on haastanut perinteisen kylätoiminnan, eikä kyläläisille merkityksellisiä yhteisiä kohtaamisia ja kokoontumisia ole päästy järjestämään. Erityisesti nyt poikkeuksellisena aikana tarvitaan yhdenvertaisia ja yksinkertaisia tapoja me-hengen, luottamuksen, turvallisuuden ja välittämisen osoittamiseen eri sukupolvien välillä.

Neljä muistelukirjaa kiertävät talosta taloon tammi-toukokuussa 2021 kyläläisten itsensä kuljettamana. Muistelukirjaa ei saa pitää yhdessä talossa viikkoa pidempään, mikä kannustaa kylän väkeä tervehtimään naapuria. Kirjaa ei saa jättää postilaatikkoon, vaan se tulee viedä valitsemalleen henkilölle ovelle saakka, tietysti koronasuositukset huomioiden. Jokaisessa kirjassa on liikkeelle laittaneen yhteyshenkilön tiedot, johon voi olla tarvittaessa yhteydessä.

Parhaita paloja muistelukirjoihin kerätyistä kirjoituksista julkaistaan Vehkataipaleen kylien uudistuvilla nettisivuilla ja koronatilanteen helpottuessa juhlistetaan muistelukirjojen kotiinpaluuta. Tempauksella Vehkataipaleen kyläyhdistys haluaa myös herätellä perinteistä kyläilykulttuuria eloon. Toiveena onkin, että ihmiset intoutuisivat kyläilemään toistensa luona tautitilanteen helpottuessa.
 
 
Lisätietoja:
Kirsti Laine, Vehkataipaleen kyläyhdistys ry, hallituksen pj., puh. 050 340 7654
Heini Maijanen, Vehkataipaleen kyläyhdistys ry, hallituksen jäsen puh. 050 365 9634