Etusivu

Muutokset kaukolämpöliittymään

Kiinteistökauppa tai lämmönkäytön loppuminen kokonaan aiheuttavat tarpeita kaukolämpöliittymän muutoksille. Omistajanvaihdoksessa liittymissopimus siirretään uudelle omistajalle, joskus on tarve purkaa koko liittymä.

Omistajanvaihdos

Kiinteistökaupassa kannattaa muistaa, että kaukolämpöliittymä on irtainta omaisuutta eikä siihen liittyvä lämpösopimus siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Lämpösopimuksen siirto kannattaakin mainita aina kauppakirjassa. Ilman pätevää kirjallista selvitystä emme voi siirtää sopimusta. Tällöin ostaja voi joutua tekemään uuden lämpösopimuksen ja maksamaan hinnaston mukaisen liittymismaksun.

Meille toimitettava siirtoasiakirja voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta, ositustodistuksesta tai ote perukirjasta siltä osin missä mainitaan, että kiinteistö siirtyy uudelle omistajalle. Siirrosta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymä ja sopimus saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin.

Kauppakirjassa on hyvä mainita seuraavat asiat: ”Myyjät siirtävät tällä kauppakirjalla Taipalsaaren kunnan/Taipalsaaren Lämpö Oy:n kanssa solmittuun lämpösopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjät vakuuttavat, että kaikki lämpösopimukseen perustuvat maksut myyjän hallinta-ajalta on maksettu. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan lämpösopimuksen siirrosta Taipalsaaren Lämpö Oy:lle.”

Kun kauppa koskee koko asunto- tai kiinteistöosakeyhtiötä, jossa osakeyhtiö myydään uudelle omistajalle, kaukolämpöliittymän nimi pysyy samana. Laskutusosoite muutetaan uudelle omistajalle ja myyjälle tehdään loppulasku. Yksittäisen osakehuoneiston kaupassa kaukolämpösopimuksista ei tarvitse välittää, koska sopimus on osakeyhtiön nimissä.

Voit toimittaa siirtoasiakirjan meille sähköpostilla vuokravalvonta.jyvaskyla@realia.fi tai postitse osoitteella Taipalsaaren Lämpö Oy, Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari

Kiinteistökaupan yhteydessä suosittelemme tilaamaan kaukolämmön kuntokatselmuksen, jolloin sekä myyjä että ostajat tietävät tarkalleen, missä kunnossa lämmityslaitteisto on.

Liittymän purku

Jos kiinteistön kaukolämmönkäyttö on loppunut eikä lämmölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa kaukolämpöliittymän. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla tai veloitamme pelkät purkukustannukset. Jos haluat myöhemmin kaukolämmön käyttöpaikalle, veloitamme liittymästä liittymishinnaston mukaisen maksun.

Kaukolämmön irtisanomisilmoitus