Etusivu

Kaukolämmön mittaus ja käyttö

Osana lämmöntoimitusta vastaamme lämpöenergian mittauksesta. Kaikki Taipalsaaren n. 200 kaukolämmön käyttöpaikkaa on varustettu etäluettavilla mittareilla, joista lukemat kerätään etäluentana kuukausittain. Lämpölaskusi perustuvat siten aina toteutuneeseen kuukausikulutukseen.

Etäluennan avulla kaukolämmön käytöstä saadaan huomattavasti enemmän tietoa kuin aikaisemmin. Etäluennasta on hyötyä myös laitevikojen löytymisessä ja laitteistoja uusittaessa. Laiteviat on mahdollista havaita huomattavasti nopeammin etäluennan ja ajantasaisen kulutustiedon ansiosta. Yllättävä kulutuspiikki voi olla merkki rikkoutuneesta laitteesta. Myös lämmönjakokeskuksiin uusittavat laitteet on helpompi mitoittaa oikein, kun tarkka tieto eri vuodenaikojen kulutuksista on tiedossa.

Etäluennan myötä myös kaukolämmössä on siirrytty arviolaskutuksesta toteutuneeseen kulutukseen perustuvaan laskutukseen. Laskujen suuruus vaihtelee kulutuksen mukaan. Lämmityskaudella laskut ovat luonnollisesti suurempia kuin kesällä, jolloin kaukolämpöä tarvitaan lähinnä käyttöveden lämmittämiseen.