Etusivu

TAIPALSAARI-PÄIVÄT 2024

pe-su 28.-30.6.2024

Taipalsaari-päivät 2024 tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja elämyksiä niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin ikäihmisille. Yhteisöllinen tapahtumaviikonloppu sisältää laulunäytelmiä, lavatanssi-illan, paikallisten yhdistysten ja yritysten ohjelmaa, musiikkia ja tietysti maaseudun perinneohjelmaa. 
Tervetuloa mukaan nauttimaan Taipalsaari-päivistä!

Taipalsaari-päivät järjestetään yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa. Tapahtumaviikonlopun ohjelma löytyy ajantasaisena tältä verkkosivulta.

Huom! Muutokset ovat mahdollisia.

 

taipalsaaripäivät2024.png

MEIJÄN ILTA

PERJANTAI 28.6.

17.00 Jalkapallon haasteturnaus (Saimaanharjun urheilukenttä)

Taipalsaaren Kisa järjestää kaikille avoimen matalan kynnyksen jalkapallon haasteturnauksen Saimaanharjun urheilukentällä. Haasteturnauksen tarkoituksena on yhteisöllisen liikkumismahdollisuuden tarjoaminen kuntalaisille, kesäasukkaille sekä muille toiminnasta kiinnostuneille. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. 

Kokoa joukkueesi ja ilmoittaudu mukaan 18.6. mennessä.
Ilmoittautumisohjeet:

  • Peliaika 1 x 25 minuuttia
  • 6 kenttäpelaajaa + maalivahti
  • Osallistujien alaikäraja on 15 vuotta
  • Sekasarjat: höntsäsarja ja aktiivisarja (aktiivisesti jalkapalloa harrastaville)
  • Haasta kaverit, naapurit, kyläläiset, mökkiläiset tai työporukat mukaan turnaukseen!
  • Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ

Tervetuloa mukaan myös kannustamaan!

 

 19.00-21.00 Talkootanssit-laulunäytelmä ENSI-ILTA (Kotiseututalo Röytty)

Talkootanssit musiikkinäytelmä kertoo Marjatta -orpotytöstä, joka on rakastunut kasvattivanhempiensa poikaan Penttiin. Kuinka he toisensa saavat ja mitä kaikkea siinä sivussa myös ehtii tapahtua jää katsottavaksi. Marjattaa esittävä Emmi Kaijansinkko on taipalsaarelainen koloratuurisopraano. Penttiä esittää kesät Taipalsaarella Kyläniemessä lomaileva Kansallisoopperan tenori Juhana Suninen. Heleän Helvin roolin tekee Taipalsaarelta kotoisin oleva musiikkiteatteriopiskelija Sara Soikkeli. Heikuran roolista vastaa imatralainen muusikko Jarkko Maula. Impan roolin näyttelee Ilkka Hämäläinen ja Niina Ahola Miinan. Muut solistit ja kuorolaiset ovat lähikuntien pitkän linjan muusikoita, opettajia, sekä harrastelijoita. Pientä yhtyettä johtaa taipalsaarelainen viulisti Esa Ahokainen. Tapahtuman järjestää VireVox oy. Liput 20€. Lisätietoja laulunäytelmästä.

 

 20.00 Saimaa Cycle Tour Via Taipalsaari

 Saimaa Cycle Tour on avoin liikuntatapahtuma kaiken tasoisille pyöräilyn harrastajille, jotka haluavat haastaa itsensä ainutlaatuiseen pyöräilykokemukseen. Tule kannustamaan pyöräilijöitä reitille Taipalsaarentien varrelle. Pyöräilijät ohittavat Taipalsaaren perjantaina 28.6. noin klo 20.00 - 29.6. klo 3.00 välisenä aikana, polkiessaan 300 kilometrin matkaa. Huom. Pyydämme kannustajia välttämään Röytyn lähialuetta kesäteatteri näytöksen vuoksi.  Lisätietoja reitistä ja tapahtumasta.

PARASTA ELÄMÄÄ
LAUANTAI 29.6.

Kirkkoranta täyttyy erilaisista lavaesityksistä, yhdistysten sekä yrittäjien toiminta- ja palvelupisteistä.
Rantamarkkinoiden esiintyjät ja aikataulut julkaistaan tällä sivulla. Tapahtumapäivän juontajana toimii taipalsaarelaislähtöinen viihdeartisti Maria Tyyster.

12.00  Tapahtuman avaus & Rantamarkkinat alkavat

 Grafiikan voimaeläintyöpaja | Tarja Heilimo Pomppulinna | VPK Katu- ja kasvomaalausta | Nuorisoseura Wanhat Laivat | Suur-Saimaan Wanhat Laivat Esittely- ja myyntipisteitä: Ullan Bistro, Lettu Mamma, Nuorisopalvelut, Vanhus- ja vammaisneuvosto, Kutilan kanava, Suutarin Kartano, Ympäristötoimi, Etelä-Karjalan liitto, Talama Oy, Leader Länsi-Saimaa, Unisef sekä käsityökojuja.

12.15 Maria Tyyster
Maria Tyyster viettää kesällä 2024 10-vuotistangokuningattaruutta. Marian musiikkiesitys sisältää tunnelmaa tangovuosilta tähän päivään. Maria Tyyster on syntynyt Lappeenrannassa ja viettänyt lapsuuden mm. Taipalsaarella. Tällä hetkellä Maria asuu Säkylässä yhdessä perheensä kanssa.

13.00  Mimi & Kuku
Mimi ja Kuku on lasten musiikkiteatteriduo, jonka esitysten pohjalta on tehty myös suosittu TV-sarja Pikku Kakkoseen. Mimin ja Kukun esitys sisältää paljon musiikkia ja tanssia sekä hassuttelua ja ripauksen taikaa.

14.00 Talkootanssit -laulunäytelmä (Kotiseututalo Röytty, liput 20€.)

Rantamarkkinat päättyvät 16.30

16.30  Gate to Darkness
Gate to Darkness on taipalsaarelaisista nuorista koostuva metallibändi. Bändin musiikki yhdistelee erilaisia metallin alalajeja, kuten melodista death metallia, thrash metallia ja heavy metallia. Bändi julkaisi vuoden alussa ensimmäisen demonsa ’The Darkness’ , ja työstää tulevaa materiaalia. 

17.15  Jaakko Kulta
Jaakko Kulta ammentaa orgaanisiin pop-kappaleisiinsa inspiraatiota vanhemmasta suomirockista. Artisti luo helposti lähestyttävää, huoliteltua, aitoa ja ennen kaikkea samaistuttavaa musiikkia parikymppisen silmin. Nämä elementit näyttäytyvät myös artistitulokkaan livessä, joka kuljettaa kuulijat itsevarmasti läpi koko tunneskaalan aina sydänsuruista hetken hurmokseen.

18.15 Raappana
Raappana on pitkän linjan artisti, joka on omalla musiikillaan tuonut kesän Suomeen vuodenajasta riippumatta jo vuodesta 2007. Maamme menestyksekkäimpiin reggae-artisteihin lukeutuva Raappana on julkaissut yhden mixtapen ja viisi studioalbumia. Laajan tuotannon seasta kirkkaimmiksi hiteiksi ovat nousseet kappaleet Maasta maahan, Kauas pois sekä Chilii, jolla vierailee Sini Yasemin. Megahitti Chilii oli yksi kesän 2016 striimatuimmista kotimaisista kappaleista.

19.00 Lavatanssit, Tanssiorkesteri Saimaa (Väinölä)
Parasta elämää-lauantaipäivä huipentuu kaikille avoimeen ja maksuttomaan lavatanssitapahtumaan Väinölässä. Lavatanssi musiikista vastaa Tanssiorkesteri Saimaa. Buffetti tarjoilusta vastaa Taipalsaaren Kisan yleisurheilujaosto.

Ohjelma päättyy 22.00

Aluekartta 29.6.

MAASEUDUN PERINNEPÄIVÄ
SUNNUNTAI 30.6.

Sunnuntaina Taipalsaari-päivät tarjoavat mahdollisuuden tutustua perinteikkäisiin maaseudun toimintoihin ja työmenetelmiin. Perinnepäivän ohjelma sopii kaiken ikäisille! Tapahtumassa nähdään näytöksiä langan teosta rukiin jauhatukseen, kisaillaan justeerin sahauksessa sekä paikalla on eri maaseututoimijoiden esittely- ja myyntipisteitä. Voit osallistua Kaunein pullapitko -kilpailuun, toimittamalla pitkosi paikanpäälle kisavastaaville.

Taipalsaaren maaseutuseurat järjestävät tapahtuman yhdessä useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Mukana päivässä ovat muun muassa Suur-Saimaan Vanhat laivat, lauluryhmä Kurttuset, Lemin rasvanäpit, Innalanmäen tila, Hevosjalostusyhdistys, Käsityöläiset, Ingin tila, Reserviupseerikerho, Taipalsaaren Veikot ja Taipalsaaren kunta.

10.00-14.00  Perinnepäivän ohjelma Kotiseututalo Röytyn pihapiirissä

Perinnepäivän avauspuheenvuoro & Taipalsaaren Kipparin lakitus (klo 10)
Kurttuset lauluryhmä
Justeerinsahausta (klo 10-13, voittajapari palkitaan klo 14)
Kaikki alkoi liplatuksesta - Käsityöyhdistyksen 30 v. juhlanäyttely
Maidon separointinäytökset (klo 11 & 13)
Rukiin jauhatusnäytökset (klo 11, 12 & 13)
Pullapitkojen kauneuskilpailu (klo 11-12)
Järvikalan käsittelynäytökset (klo 11-14)
Ekoaseammuntaa
Luento: Taipalsaari 1000-vuotta sitten (klo 12.30-14, Valtuustosali)
Vanhat autot nähtävillä (klo 11)
Wanhat laivat nähtävillä (Kirkkorannassa)
Lampaat nähtävillä
Hevostyökonemuseo avoinna
Viljamakasiini avoinna
Taipalsaaren Juurilla -näyttely Taipalsaaren historiasta (Kunnantalo)
Röytyn kahvio avoinna
Taipalsaaren jäätelökioski avoinna (TsV klo 10-20)
Maaseutuaiheisten taipalsaarelaisten kirjojen myyntipiste
Metsänhoitoyhdistysten esittelypiste
Vanhojen koneiden näyttely
Innalanmäen Tilan myyntipiste

16.00 Talkootanssit -laulunäytelmä (Kotiseututalo Röytty, liput 20€.)

Talkootanssit musiikkinäytelmä kertoo Marjatta -orpotytöstä, joka on rakastunut kasvattivanhempiensa poikaan Penttiin. Kuinka he toisensa saavat ja mitä kaikkea siinä sivussa myös ehtii tapahtua jää katsottavaksi. Marjattaa esittävä Emmi Kaijansinkko on taipalsaarelainen koloratuurisopraano. Penttiä esittää kesät Taipalsaarella Kyläniemessä lomaileva Kansallisoopperan tenori Juhana Suninen. Heleän Helvin roolin tekee Taipalsaarelta kotoisin oleva musiikkiteatteriopiskelija Sara Soikkeli. Heikuran roolista vastaa imatralainen muusikko Jarkko Maula. Impan roolin näyttelee Ilkka Hämäläinen ja Niina Ahola Miinan. Muut solistit ja kuorolaiset ovat lähikuntien pitkän linjan muusikoita, opettajia, sekä harrastelijoita. Pientä yhtyettä johtaa taipalsaarelainen viulisti Esa Ahokainen. Tapahtuman järjestää VireVox oy. Liput 20€. Lisätietoja laulunäytelmästä.

 

Taipalsaari_paivat2024 (2).png

 

 

Maria Tyyster 29.6. klo 12.15 (Kirkkoranta). Parasta elämää lauantai-päivän juontaja.

Mimi & Kuku 29.6. klo 13.00 (Kirkkoranta)

Gate to Darkness 29.6. klo 16.30 (Kirkkoranta)

Jaakko Kulta 29.6. klo 17.15 (Kirkkoranta).

Raappana 29.6. klo 18.15 (Kirkkoranta)

Tanssiorkesteri Saimaa 29.6. klo 19 (Väinölä)