Etusivu

"Olemme koko perhe viihtyneet täällä todella hyvin. Suosittelen Taipalsaarta asuinpaikkana lämpimästi. Täällä on upea luonto ja Saimaa. Kunnan omat ja myös isonkaupungin eli Lappeenrannan palvelut ovat ihan lähellä. Ja kyllä kyläkoulu on ainutlaatuinen vetonaula."

Ville Pulkkinen palasi synnyinseuduilleen Taipalsaaren Vehkataipaleelle perheineen Lahdesta vuonna 2016. Perheen lapsista toinen aloitti Vehkataipaleella eskarin ja toinen päiväkodin. Molemmat ovat sittemmin käyneet Vehkataipaleen kyläkoulua, jossa perjantait ovat metsäkoulua.

– Olemme koko perhe viihtyneet täällä todella hyvin. Taipalsaari on aina ollut sellainen paikka, että olemme tänne mielellämme tulleet. Kukaan ei halua muuttaa takaisin Lahteen, naurahtaa Ville.

Noin 70 oppilaan kyläkoulua Ville pitää erittäin hyvänä ja kutsuvana – ykköjuttuna. Se on ollut mahtava paikka aloittaa opintie. Lasten harrastukset olivat aluksi omalla kylällä. Vasta myöhemmin lajivalintojen myötä mukaan tuli harkkakuskauksia Saimaanharjulle, kirkonkylään ja Lappeenrantaan. Ville itse työskentelee Saimaanharjun koululla rehtorina. Vaimon työpaikka on Luumäellä. Samalla reissulla hoituu usein myös kaupassa käynti. Pariskunta toimii aktiivisesti Vehkataipaleen paikallisyhdistyksissä.

– Suosittelen Taipalsaarta asuinpaikkana lämpimästi. Täällä on upea luonto ja Saimaa. Kunnan omat ja myös ison kaupungin eli Lappeenrannan palvelut ovat ihan lähellä. Ja kyllä kyläkoulu on ainutlaatuinen vetonaula, Ville toteaa.