Etusivu

Taipalsaaren pyöräilyreitit

Taipalsaaren maisemapyöräilyreitillä Taipalsaaren ja Lappeenrannan välillä avaa huikeita Saimaa-maisemia tai voit valita pidempiä reittejä pitkän matkan pyöräilyyn

Saimaan saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti tajoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pyöräilllen eteläisen Saimaan maisemiin, luontoon ja nähtävyyksiin. Pyöräilyreitti kulkee Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän kautta.

Lisätietoa Saimaan saaristoreitti sivuilla.

» Saimaan saaristoreitti

Taipalsaaren maisemapyöräilyreitti

Taipalsaaren ja Lappeenrannan välinen ja huikeita Saimaa-maisemia avaava pengertie kuuluu Suomen kauneimpien teiden joukkoon. Sen voi ajaa päällystettyä pyörätietä pitkin, mutta muualla tällä reitillä on ajettava ajotien reunassa. Reitit ovat maastoltaan vaihtelevan mäkisiä, mutta ylämäkien välissä tulee alamäkiä, joilla pyöräilijä voi lasketella vapaasti, mutta varovaisesti.

» Reittikuvauksen löydät täältä

Kyläniemen pyöräilykierros

Kyläniemen kierros on ihka oikea saaristoreitti, joka vie pyöräilijän Saimaan saaristomaisemiin. Kyläniemi on geologisesti osa Toista Salpausselkää, joka halkoo Suur-Saimaan vesiä.

» Reittikuvauksen löydät täältä

Länsi-Saimaan linnoituskierros pyöräilyreitti

Pituudeltaan 155 kilometrin mittainen Linnoituskierros tutustuttaa pyöräilijän eri aikakausien linnoituksiin ja kauniisiin järvimaisemiin.

» Reittikuvauksen löydät täältä