Etusivu

Taipalsaarella tapahtuu

Taipalsaarella tapahtuu ympäri vuoden. Ota kunnan verkkosivuilla oleva tapahtumakalenteri seurantaan.

Tulevia tapahtumia

18.12. klo 15 Joulukonsertti kunnantalon valtuustosalissa
Markus Leivo, laulu
Timo Koskinen, piano
Vapaa pääsy Tervetuloa!

21.12. klo 17 Ukrainalaisten joulujuhla kunnantalon valtuustosalissa
ohjelmassa:
kuusen koristelu
joululauluja
ukrainalaisten joululauluesitys
joulupukki (lahjakassit lapsille)
Tervetuloa kaikki mukaan viihtymään yhdessä!
Vapaa pääsy Tervetuloa!

31.12. klo 21 Uudenvuoden vastaanotto Kirkonrannassa os. Kirkonrannantie
Ilotulitus
Vapaa pääsy Tervetuloa!

11.2. klo 10-14 Jäälinna ja lumilinna -tapahtuma Kirkonkylän koulun pihalla
Jo toisen kerran tapahtuma tulossa säävarauksella!
Musiikkia, makkaranpaistoa (voi ottaa myös omat makkarat matkaan), kahvittelua ym. mukavaa kaikenikäisille yksin, kaksin tai porukalla.
Kaikki mukaan!
Vapaa pääsy Tervetuloa!

18.2. klo 13 Historia luento kunnantalon valtuustosalissa
Luentosarja Taipalsaaren historiasta jatkuu kolmannella luennolla:
Taipalsaarelaisten maailma noin vuonna 1300
Arkeologi, toimitusjohtaja Ville Laakso
Vapaa pääsy Tervetuloa!

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!

Liikkumisen iloa Taipalsaarella

Taipalsaarella on monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet.  Yhdessä monien eri järjestöjen, seurojen sekä yrittäjien toimesta kunnassa järjestetään erilaista ohjattua liikuntaa lapsista ikäihmisiin. Kunnan liikuntapalvelut tarjoavat lisäksi ohjattua matalankynnyksen senioriliikuntaa sekä liikuntaneuvontaa vähän liikkuville tai liikkumattomille kuntalaisille. Yritykset, seurat ja järjestöt voivat ilmoittaa omista harrastustapahtumista uudistuneessa Etelä-Karjalan harrastuskalenterissa, jolloin Taipalsaarella tapahtuvat toiminnat näkyvät myös kunnan verkkosivuilla Taipalsaaren tapahtumat ja harrastukset-osiossa.
 
Kirjastolta on mahdollisuus myös lainata monenlaisia liikuntavälineitä kotiharjoittelua varten. Talven ajan kuntoilemiseen kotiympäristössä löytyy esimerkiksi kahvakuulia ja käsipainoja, kävelylenkin kaveriksi kävelysauvoja tai lumiselle metsäretkelle lumikenkiä. Mikäli hiihdon ystäviä jo lähiseudun latujen tilanne kutkuttelee, niin löydät lisätietoja, kuten reittikartat ja kunnossapitotilanteeseen liittyviä tietoja verkkosivuiltamme osiosta Kuntoradat ja hiihtoladut.
 
Selvitämme jälleen kuntalaisten tyytyväisyyttä liikuntapalveluihin ja -mahdollisuuksiin Taipalsaarella. Vastaathan kyselyyn, olit sitten aktiivinen liikunnan harrastaja tai et harrastaisi liikuntaa lainkaan! Kaikki palaute on meille tärkeää ja auttaa kehittämään toimintaa. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia ja arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan liikunnallisia tuotepalkintoja. Vastausaikaa on 8.1.2023 saakka. Kyselyn voit täyttää paikanpäällä kirjastossa, kunnantalon aulassa tai sähköisenä tästä linkistä.


Kirjoittaja: Jenna Backman

Kuvassa on kevään 2023 kunto- ja terveysliikunnan viikkokalenteri Taipalsaarella. Huom. Ajantasaiset tiedot saat suoraan ryhmien vetäjiltä tai hyvinvointiluotsilta.

Yhteisöfoorumi

Hei taipalsaarelainen toimija!

Taipalsaaren kunta järjestää toistamiseen laaja-alaisen yhteisöfoorumin keskiviikkona 25.1.2023 klo 18-19.30 kunnantalon Keulasalissa (Kellomäentie 1). Kaikki yritysten edustajat, kolmannen sektorin toimijat sekä muut yhteistoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Yhteisöfoorumi kokoontui 10 eri yhdistyksien sekä yrittäjien kesken ensimmäisen
kerran elokuussa 2022 ja osallistujien toiveesta tilaisuus järjestetään uudelleen.
Ensimmäisessä tapaamisessa ideoitiin yhteistyön kehittämismahdollisuuksia, josta nousi kootusti muun muassa seuraavanlaisia ajatuksia:

 • Yhdistysten, yritysten ja kunnan yhteistyö koetaan positiiviseksi
 • Eri toimijoiden tapahtumien kehittäminen
  • Tapahtumien mainonnassa voisi huomioida entistä paremmin monikanavaisuuden
  • Kesäntorien porrastusta toivottaisiin päällekkäisten toimintojen ja ajankohtien välttämiseksi
  • Kyläkävelyt, konsertit ja ystävyyskuntatoimina koetaan onnistuneina ja kehitettävinä toimenpiteinä myös jatkossa
  • Taipalsaaripäivät ovat mainio vuosittainen tapahtuma tehdäyhteistyötä eri toimijoiden kanssa
 • Kyläyhdistysten välistä keskinäistä yhteistyötä toivotaan lisää
 • Toiveita kuntatoimijoille:
  • paikallisten yritysten mukaanotto tapahtumiin paremmin

Tammikuun 25.1. tapaamisessa ohjelmassa on kahvitarjoilua, verkostoitumismahdollisuus sekä keskustelua eri toimijoiden välisestä yhteistyöstä vuonna 2023 (esim. tapahtumat).

Ilmoittauduthan maanantaihin 16.1. mennessä sähköpostitse osoitteeseen:
jenna.backman@taipalsaari.fi.

Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä edustamasi taustatahon sekä mahdollisista erityisruokavalioista. Voit myös esittää toiveesi tapaamisen sisältöön liittyen.

Taipalsaaren Kisa hakee uusia harrastajia

2016-2017 syntyneiden salibandy koulut jatkuvat taas keväällä 2023.Salibandykoulussa harjoitellaan leikkien, kisaillen ja pelaillen erilaisia salibandyn lajitaitoja. Ryhmä harjoittelee Kirkonkylän koulun liikuntasalissa 8.1.2023 alkaen kerran viikossa sunnuntaisin kello 13-14. Ilmoittautumiset ja lisätiedot täällä

Nuorten harrastesalibandy ryhmä tulee taas! TaiKi käynnistää nuorille 2006-2009 syntyneille höntsäpeli-vuoron Kirkonkylän koulun liikuntasalissa perjantai-iltaisin kello 18-19. Toiminta alkaa 6.1.2023. Ryhmään etsitään uusia pelaajia. Mukaan tarvitset oman mailan, suojalasit, juomapullon, sisäliikunta varusteet ja sisäpelikengät. Ilmoittautumiset ja lisätiedot täällä

Eräviikko 20.-26.2.2023

Etelä-Karjalassa vietetään Eräviikkoa jälleen helmikuussa 20.-26.2. Eräviikko on paikallisen luontotiedon ja -taitojen teemaviikko, joka kutsuu ja kannustaa kaikenikäisiä liikkumaan luontoon. Etelä-Karjalan Eräviikon taustalla toimii Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry.

Yhdistyksille ja muille toimijoille: Haluaisitko olla mukana järjestämässä vapaa-ajan toimintaa Eräviikkolla? Viimevuonna eräviikolla laskettiin mäkeä Haikkaanlahdella (Maaseutuseurat), hiihdettiin kuutamossa (Taipaleen seurakunta) sekä käytiin laavuretkellä lumikengillä (Retki Saimaa). Ilmoita luonto aiheinen tapahtumatietosi hyvinvointiluotisille viimeistään 31.1. mennessä osoitteeseen:
jenna.backman@taipalsaari.fi.

Kuva: Eräviikon 2023 tunnus, piirros Europaeuksen koulun 7lk:n Tove Terho (Lähde: Eklu)

ARJEN OLOHUONE -Kohtaamisia, tietoiskuja ja tekemistä ikäihmisille

Arjen olohuone on 65 + ikäisille suunnattu matalan kynnyksen kohtaamispaikka, johon voi tulla viettämään aikaa ja osallistumaan teematapahtumiin. Mukaan voi ottaa ystäviä, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Arjen olohuoneen tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen toimintaa, lisätä osallisuutta ja tarjota kohtaamispaikka ikäihmisille. Arjen olohuone -tapahtumat järjestetään Kohtaamispaikka Luodossa.
 
Tammikuussa 19.1.2023 klo 13-14.30 Arjen Olohuoneessa on tietoa aivoterveydestä teemalla Huolla aivojasi - vinkit hyvään aivoterveyteen. Tule kuuntelemaan kuinka voit huoltaa aivojasi ja saat vinkkejä aivoterveyteen.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Taipalsaaren kunnan kanssa Kaakkois-Suomen Sydänalue ry, Etelä-Karjalan Muisti ry ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.
 
Lisätiedot tapahtumasta sekä kevään tulevista muista Arjen olohuoneista löydät Taipalsaaren kunnan verkkosivuilta.

LIIKUNTAMAAT keväällä 2023

Liikuntamaa-tapahtuma on vapaata ja vauhdikasta temmellystä lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa. Tapahtuma on suunnattu 1-12-vuotiaille. Lapset liikkuvat oman aikuisen vastuulla. Toiminta on valvottua, ei ohjattua. Tapahtumat järjestävät yhteistyössä Taipalsaaren kunta ja paikalliset yhdistykset.
 
LA 28.1.2023 Saimaanharjun koulun (Saimaanharjun seudun kyläyhdistys)
LA 25.2.2023 Vehkataipaleen koulu
LA 18.3.2023 Kirkonkylän koulu (Etelä-Karjalan Sydänalue Taipalsaaren jaosto)
LA 1.4.2023 Vehkataipaleen koulu (Taipalsaaren Taivaltajat)
LA 13.5.2023 Kirkonkylän koulu (Saimaanharjun seudun kyläyhdistys)
 
Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa mukaan liikkumaan!
Huom! Muutokset ovat mahdollisia. Saavuthan tapahtumaan terveenä.
Voit tarkistaa ajantasaiset tiedot tapahtumista täältä.