Etusivu

"Saimaa veti meidät tänne. Tämä on ihanteellinen sijainti lähellä Lappeenrantaa ja pääkaupunki-seutua. Vastaanotto täällä on ollut hyvä. Ihmiset ovat mukavia ja verkostot toimivat. Palvelut ovat käden ulottuvilla. Lähitiloilta saamme ostettua tuoretta lihaa ja kalaa."

Saul ja Jonna Maury muuttivat pääkaupunkiseudulta Taipalsaarelle vuoden 2020 lopussa. He etsivät omaa rauhaa ja rantaa, ja löysivät sopivan rantatontin läheltä kirkonkylää. Tontilla sijaitseva kiinteistö on aikaisemmin ollut vapaa-ajan käytössä, joten he hakivat poikkeuslupaa uuden talon rakentamiseen ja vakinaiseen asumiseen. Uuteen kotiin he pääsivät muuttamaan lokakuussa 2022. Naapureina heillä on vain mökkiläisiä.

– Olemme kotoisin Parikkalasta. 10 vuotta pääkaupunkiseudulla riitti. Saimaa veti meidät tänne. Tämä on ihanteellinen sijainti lähellä Lappeenrantaa ja pääkaupunkiseutua, missä Saulin työ osittain on. Pääsääntöisesti hän kuitenkin tekee erikoishammasteknikon työtään kirkonkylässä kunnalta vuokraamassaan tilassa. 

- Vastaanotto täällä on ollut hyvä. Ihmiset ovat mukavia ja verkostot toimivat. Kirkonkylän sekä Saimaanharjun palvelut ja kaupat ovat käden ulottuvilla, joten harvemmin on tarvetta käydä kaupassa Lappeenrannan puolella. Mielestämme on tärkeää käyttää oman kunnan ja yritysten palveluja. Tämän vuoksi hyödynsimme paikallisia tekijöitä talon rakentamisessa. Lähitiloilta saamme ostettua tuoretta lihaa ja kalaa. Paikallista vihannesmyymälää, monipuolisempaa ryhmäliikuntatarjontaa, vauvaharrastuksia ja uimahallia tai maauimalaa kaipaamme tänne, Jonna kertoo.

Perhe käyttää ahkerasti kunnan palveluja, erityisesti kirjastoa, ja ovat niihin erittäin tyytyväisiä. Talon rakentamisen ajan he asuivat kunnan vuokra-asunnossa. Myös rakennusvalvonta, terveyspalvelut, seurakunnan lastenkerho, hiihtoladut ja muut ulkoliikuntamahdollisuudet saavat kiitosta. Palvelu tuntuu henkilökohtaiselta.

– Kirkonkylässä on myös tosi hyvä jäätelökioski, ja Röytyn kotiseututalossa on mukava käydä kahvilla. Kirkonkylän rannassa on todella hyvä lounasravintola, joka sijaitsee upeasti entisöidyssä vanhassa hirsitalossa. Tilaa pystyy vuokraamaan myös yksityistilaisuuksiin. Pidimme poikamme ristiäiset siellä, Mauryt kertovat.

Perheen haaveena on matkavene, jolla voisi veneillä Saimaalla.

– Saimaassa viehättää tutkimaton. Odotamme, että pääsemme saariin ja metsiin tutustumaan. Luonto on meille se juttu, saaristo täällä. Täältä pääsee veneellä pitkienkin matkojen päähän. Suosittelemme ehdottomasti asumista Taipalsaarella, toteaa Saul.