Etusivu

Liikuntaneuvonta

Kaipaatko lisää liikettä arkeesi tai terveydentilasi edellyttää elintapojen muutosta?

Liikuntaneuvonta on Taipalsaaren kunnan vapaa-aikapalveluiden maksuton palvelu, jossa saat tukea liikunnallisen elämäntavan löytämiseksi. Liikuntaneuvonta on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville kuntalaisille. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että asiakas motivoituu liikkumaan itselleen sopivalla ja mieluisalla tavalla, omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen. 

Liikuntaneuvonnassa etsitään yhdessä keinoja, joilla lisätä arjen aktiivisuutta. 

Liikuntaneuvonta kestää 12 kuukautta ja sinä aikana etsitte yhdessä liikuntaneuvojan kanssa liikkumisen merkityksen juuri sinun elämässäsi. Neuvonta pitää sisällään alku- ja loppukartoitusten välillä seurannan. Liikuntaneuvoja kulkee rinnallasi tukien, keskustellen ravitsemuksesta, uniasioista ja hyvinvointiisi vaikuttavista tekijöistä yhdessä ratkaisuja etsien. Liikuntaneuvonnassa sinä asetat tavoitteet itsellesi. Liikuntaneuvontaa voidaan suositella asiakkaalle tai sitä voi itse pyytää. 

 

Voit varata ajan ilmaiseen liikuntaneuvontaan puhelimitse tai sähköpostilla jos tunnista itsesi seuraavista kohdista: 

  • Sinulla on motivaatio elintapamuutoksiin sekä riittävät voimavarat tehdä muutoksia arjessa. 
  • Sinulla on riski elintapasairauksille, kuten vähäinen liikkuminen, epäterveelliset ravitsemustottumukset, ylipaino. 
  • Mikäli sinulla on terveyteesi vaikuttavia sairauksia (kuten sydän- ja verisuonitaudit, diabetes, hengityselimistön sairaudet, tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, lievät tai keskivaikeat mielenterveyden ongelmat), tulee sinulla olla hoitokontakti terveydenhoidosta sairauteen liittyen. 
  • Vakavat mielenterveyden häiriöt ovat este palveluun osallistumiselle. 
  • Ei aktiiviliikkujille.  

Ainoa asia, mitä asiakkaalta toivotaan löytyvän liikuntaneuvontaan tullessa, on oma halu muutokseen. Yhdessä otamme ensimmäiset askelmerkit kohti tavoitetta. Palvelun pääasialliset asiointikielet ovat suomi ja englanti.

Liikuntaneuvonnan tukena on muun muassa erilaisia etukortteja yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

 

Lisätiedot ja ajanvaraukset:

Liikuntaneuvoja Kaisa Pakarinen
p. 040 685 0096
kaisa.pakarinen@taipalsaari.fi

 

Lisätietoja Liikuntaneuvonnasta