Etusivu
5.6.2019

Karvajalanjoen kosteikolle pienvenelaituri

Marjut Sassi ruuvaa knaapeja laituriin

Karvajalanjoen suojeluyhdistyksen tiedote:


Karvajalanjoen suojeluyhdistyksen tämän kesän hankkeena rakennettiin pienvenelaituri Karvajalanjoen kosteikolle. Nyt alueen luontopolulle pääsee myös moottoriveneillä, soutuveneillä ja kanooteilla. Laituriin vievä väylä on merkitty järveen kahdella punaisella pallolla.

Laiturin kustannuksiin osallistui yhdistyksen ohella Leader Länsi-Saimaa ja Taipalsaaren kunta. Talkootyöllä oli jo aiemmin ruopattu väylää ja siivottu aluetta. Maamassat maisemoitiin ja siihen kylvettiin riistapelto.

Pien-Saimaan alueella on kovin vähän yleisessä käytössä olevia rantautumispaikkoja. Kosteikon alue on hieno luonto- ja retkeilykohde. Nyt alueen siisteydestään tunnettu laavu palvelee myös veneilijöitä. Maitse luontopolulle pääsee Taipalsaaren Haikolantietä, jossa on parkkipaikka autoilijoille (osoite Haikolantie 316). Osa luontopolusta on rakennettu palvelemaan liikuntarajoitteisia; tälle osalle pääsee autolla Ukkolantietä pitkin.

Suojeluyhdistys piti talkoot laiturin lopputöihin toukokuun lopussa. Talkooväkeä oli 16 henkeä, kaukaisimmat Porvoosta, Espoosta, Kotkasta ja Helsingistä.